fbpx
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

BÆREDYGTIG VIN

Mit fokus på bæredygtighed har helt konkret udmøntet sig i en butik, der er indrettet med 95 % genbrug lige fra disk og udstilling til vinkøleskabe og bærbar computer.

Gaveæsker fra Prop & Pagne er også baseret på genbrug, hvor kasserne ofte er papkasser, der er brugt til at levere varer til supermarkederne. Vi bruger ikke cellofan eller plasticposer.

Selve vinen er en ustoppelig debat hvorvidt det er bæredygtigt. Min indgangsvinkel er at fokusere på det uden at blive ekskluderende. Jeg har mange økologiske vine, biodynamiske vine, men bæredygtigheden for mig starter allerede ved geografien, hvor jeg prioriterer europæiske vine. 

Kan jeg gøre mere? Ja, uden tvivl. Bæredygtighed for mig er i første omgang at ændre nogle ting til det bedre. Denne proces har ingen afslutning. Hvis også vinproducenter, fragtfirmaer og emballagefabrikanter også stræber efter at gøre mere for naturen, så giver det samlet en stor effekt.

Derfor er jeg hele tiden på udkig efter steder, hvor vi kan gøre mere.

 

BÆREDYGTIG VIN

Er vin bæredygtigt? Som med alt er svaret langt mere kompleks end som så. 

Min approach er som tidligere nævnt ret bred og forholdsvis lavpraktisk. 

Min primære prioritering er som nævnt at have europæisk vin som det primære i mit sortiment. Dette mindsker fragtafstanden og dermed CO2-udledning. 

Derudover har jeg altid kig på leverandører og vinproducenter der gør noget ekstra for miljøet – mange af producenterne er for eksempel begyndt at bruge tyndere flasker, der kræver mindre råvarer og bruger mindre brændstof under transport på grund af den mindskede vægt. 

En af vores største leverandører er Østjysk Vinforsyning, der er den eneste af sin slags med en såkaldt B-Corp Certificering inden for bæredygtighed. 

På sigt vil jeg også gerne have mere dansk vin i sortimentet, da de danske vinproducenter er dygtige til at tage vare på naturen, og fordi vinen ikke skal fragtes unødigt. Mit sortiment for gin og øl er allerede primært dansk og dette skal kun være højere i fremtiden, da vores niveau i Danmark er meget højt i disse kategorier. 

BÆREDYGTIG INDRETNING

Som tidligere nævn har jeg i indretningen af butikken fokuseret på genbrug og lokale leverandører. 

95% af alt inventar er genbrug – også vinkøleskabe og bærbar computer

Når vi ikke kan skaffe produktet via genbrug er første step at undersøge markedet hos lokale virksomheder. 

BÆREDYGTIG INDPAKNING

Vi laver mange gavekurve i butikken. Her har vi også gentænkt produktet og laver gavekurve uden plastic og specialfremstillet pap. 

Vi oplever ofte, at gavekurvene samt eventuel cellefon ryger i skraldespanden. Selvom mange er gode til at genbruge, ønsker vi alligevel at finde alternativer, hvor der ikke produceres produkter direkte til gavekurve. 

Som kurv bruger vi derfor vinkasser, som vi modtager vinen i eller eller genbrugskasser fra supermarkeder. 

Vi bruger tørret tang som bund, der kan puttes direkte i komposten eller lægges om jordbærplanterne. Som pynt har vi tørrede blomster fra egen have. 

FORSENDELSE

Vi anvender pt. PostNord som vores transportør. Vi har udkig på alternative løsninger og transportører der kan garantere en mere bæredygtig approach til fragt. 

I selve pakningen af forsendelse bruger vi så meget genbrug som muligt. Som fyld bruger vi det samme fyld, som vores vin er blevet leveret i, og, når vi ikke har det på lager, genbrugspapir.  Vi genbruger vinkasserne i det omfang det er muligt.

Hvidvinsglas
Hvidvin
rødvinsglas
Rødvin
portvin på bord
Portvin
Gin cocktail
Gin
Hvidvinsglas
Naturvin
Mousserende vin i hældes i glas
Bobler
Rosé
Rosé
Alkoholfri
Prop & Pagne logo
Tilbud