fbpx
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven
0
0
Subtotal: 0,00 kr.
Ingen produkter i kurven

LEMVIG VINFESTIVAL

Vi slår igen dørene op til Danmarks hyggeligste vinfestival, hvor du kan opleve passionerede udstillere, smage unikke vine, høre musik og meget mere.

I 2024 bliver festivalen delt op i et unikt fredagsprogram og et unikt lørdagsprogram. 

Fredagen bliver en mindre udgave, men med fokus på mere eksklusive vine. Derudover inviterer vi også til spisning i flere madboder, hvor udvalgte vine og mad er afstemt til hinanden. Der vil også være såkaldt mini-smagninger, hvor mindre hold kommer til en selekteret smagning med et bestemt tema såsom portvin eller naturvin. 

Lørdag kalder vi Lemvig Classic, da vi gentager alle de elementer, som du kender fra de forrige år: Du kan møde masser af udstillere med et bredt udvalg af mere end 100 vine i alt. Du kan høre musik og foredrag og generelt nyde den gode stemning og gå på opdagelse i smagsuniverset. 

 

Danmarks hyggeligste vinfestival

PROGRAM :

Fredag:

16:30 – Dørene åbner

16:30-19:30 – Olivenoliesmagning v. Rosario Økologisk Olivenolie

17:00 – 20:30 – Miniforedrag om portvin samt minismagning v. Peter Kamp i Bodegaen (kl. 17, 18 og 19:30). Ingen tilmelding – man sætter sig bare und

17:30 – Madboderne åbner

17:30 – 21:00 – Minismagning med naturvin v. Mikael, Prop & Pagne, i sidgangen v “Herrestuen” (kl. 17:30, 18:30 og 20:30). Ingen tilmelding, men dukker op på tidspunktet. 

18:30 – Musik v. Gustav Bjerrum

19:45 – Musik v. Gustav Bjerrum

21:00  – De sidste smagsprøver skænkes

21:30 – Tak for i dag

Lørdag:

12:00 – Dørene åbner

13:00 – Foredrag v. Prop & Pagne. 
“Sådan smager du på vin”. 
(Lok. Bodegaen. Varighed: 30 minutter)

14:00 – Musik v. Aggers Soul Food (Gårdhaven hvis vejret tillader det)

14:45 – Foredrag v. Acoura Vin, , Axel Elneff – “Spanien som vinland”
Axel fra AcourA Vin fortæller om Spanien som vinland overordnet og 3 udvalgte vingårde og menneskerne bag og deres vine i Rioja Alavesa, Ribera Del Duero og Rias Baixas.
(Lok. Bodegaen. Varighed: 30 minutter)

15:30 – Musik v. Aggers Soul Food (Gårdhaven hvis vejret tillader det)

17:00  – Tak for i dag

PRAKTISK INFORMATION:

ADRESSE:
Hotel Lidenlund, Vasen 11, 7620 Lemvig

BILLETTER:
Billetterne scannes i indgangen og kan medbringes i printet form eller vises på en skærm (mobil/tablet)

KØB AF VIN:
Vi håber, at du får lyst til at købe noget af den lækre vin, som du smager. Derfor har vi indført, at du får gratis fragt i Lemvig, Struer og Holstebro Kommune! Du køber blot vinen hos den valgte udstiller, og så noterer de navn, adresse og kontaktoplysninger, så kører vi ud mandag og tirsdag efter festivalen. 
Der vil også være mulighed for at stille købt vin til side i garderoben. Dette kan afhentes indtil og med onsdag den 5/6. 

PARKERING:
Der er gode parkeringsmuligheder ved blandt andet Rema 1ooo lige bag hotellet

Bestil Fredagbillet

Få en unik aften med både spisning og masser af smagsprøver på unikke vine. Der vil også udleveres smagekatalog og være minismagninger. 

31. maj kl. 16:30-21:30

Bestil Lørdagsbillet

Gå på opdagelse hos masser af udstillere og smag unikke vine fra hele verden.

1. juni kl. 12-17

Prop & Pagne

Vi står med et stort og varieret udvalg med fokus på vin med karakter og personlighed. Det skal smage godt og pris og kvalitet skal passe sammen. 

Vinoguide

Vores passion er, at dele kærligheden med Jer, der sætter pris på kvalitets-vin til fornuftige priser.

Vores vinoteka er fra Østeuropa, primært fra Slovakiet, som er blevet overset af mange vinimportører. Danskerne kender slet ikke til, at der også findes kvalitets-vine dér.

Vi rejser selv rundt og finder frem til de mindre vingårde, primært familie-vingårde, som gennem generationer har udviklet de mest fantastiske vine, og nu har en mindre produktion. 

AcourA Vin

AcourA Vin importerer selv og sælger direkte til private via web-shop og lejlighedsvise lagersalg i Nymindegab. Hos AcourA Vin tager vi også gerne ud og afholder vinsmagninger både hos private og mindre personaleforeninger. 

Vores vine kommer fra mindre familiedrevne vingårde i Europa. Vi har besøgt og eksklusivt udvalgt få passionerede vingårde, med vinmagere som brænder for at lave kvalitetsvine på en bæredygtig/økologisk facon.       

Vine lavet med kærlighed og respekt for det unikke sted.  
Til dem der elsker at nyde den gode vin.     

Læs mere på: 
www.acoura.dk

https://www.facebook.com/acouravin

Vin med hjertet.  

Lagrein Vin (lørdag)

Lagrein Vin er en lille vinimportør med base i Virum nord fra København. Vi importerer vine fra Alto Adige i det nordøstlige Italien. Vi har personligt udvalgt vores vine, som kommer fra to små vingårde, hvor kvalitet og traditioner er i højsædet. 

Vores sortiment byder på et bredt udvalg af rødvine, hvidvine og mousserende vin fra producenterne Schmid Oberrautner og Pitzner Winery and Suites, begge familieejede vingårde beliggende nær Bolzano, som er hovedbyen i Alto Adige. 

VYP Vin (lørdag)

VYP er en spansk importør med speciale i eksklusive nydelser fra småvingårde med meget høj kvalitet.

VYP har været i gang i 9 år nu og har ca 200 forskellige vine, vi er gået meget over til til økologien.

Smagebod fredag

Neder Kjærsholm Vingaard

Neder Kjærsholm Hovedgaard er en gammel herregård, der er beliggende i det centrale Midtjylland. Herregårdens historie går helt tilbage til midten af 1500-tallet.

Neder Kjærsholm Hovedgaard har ca. 6000 vinplanter af sorterne rondo, solaris, cabernet cortis, orion, regent og riesling. 

Bemærk: Det er en smagebod, og folkene bag vil ikke selv være til stede. 

Dalva Portvin (lørdag)

Vinens Verden

KC Vinimport

Siden kølervæskeskandalen i 1985 har Østrigsk vin været på noget af en rejse.

Østrig har verdens strengeste vinlovgivning og hvert år der går høster de østrigske vine flere priser. Selvom de fleste dansker kender den fantastiske drue Grüner Veltliner og den elegante drue Riesling, har Østrig faktisk meget mere at byde på.

I de røde vine er der heller ikke noget at tage fejl af. Blaufränkisch har kraft og tannin, St. Laurent har lyse frugter og elegance og i 1922 blev de to druer krydset til druen Zweigelt. Druen er nu den mest udbredte i Østrig og er den perfekte kombination af de to sidstnævnte. 

Kig forbi KC Vinimport hvor du kan være heldig at smage alt de ovenstående

Able Winery (lørdag)

Vi laver æblevin som alternativ til druevin. Vi anvender æbler, som vi har stolte traditioner for at dyrke i Danmark, og som grundet vores klima giver æblerne en unik smag og sprødhed. Vi siger gerne, at vi flasker smagen af Danmark.

Clean Spirit (lørdag)

DM Vine

DM-Vine ejes af familien Futtrup, med afsæt i en dyb fascination af især Bourgogne. Siden 1988 har DM-Vine importeret og solgt vin fra Frankrig, primært Bourgogne og Rhone, med afstikkere til Alsace, Costieres de Nimes og Cote Ventoux.

Drikula

Video fra 2022

Afholdes i samarbejde med:

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her:

Hvidvinsglas
Hvidvin
rødvinsglas
Rødvin
portvin på bord
Portvin
Gin cocktail
Gin
Hvidvinsglas
Naturvin
Mousserende vin i hældes i glas
Bobler
Rosé
Rosé
Alkoholfri
Prop & Pagne logo
Tilbud