Østrig er mere end Hansi Hinteseer, afterski og Wienerschnitzel.
Jeg har fundet nogle fantastiske vinbønder, der alle sætter en ære i deres vin.
Alle dyrker vin med fokus på bæredygtighed og mindst mulig tilsætning.
Muskateller-vinene er en smule søde og Grüner Veltliner er friske. Kvaliteten er uforlignelig.
Østrig har en lang vintradition. Desværre har de også en skamplet i historiebøgerne, som mange danskere stadig kan huske. Historien huskes dog tit værre, end hvad sandheden kan retfærdiggøre.
I 1985 fangede man en række vinproducenter i at tilsætte det, uskadelige, men ulovlige stof, diethylenglykol til vinen for at skabe mere fylde i vinen. Herefter udrullede skandalen sig. Det viste sig nemlig, at der ikke var tale om en engangsforeteelse, men derimod en fremgangsmåde, der havde fundet sted i årevis. Østrigs ry som vin-nation blev for evigt skadet.
På grund af skandalen fik Østrig en af verdens absolut skrappeste vinlove og den har resulteret i at kvaliteten i dag er meget høj.